Pas eller Easter

Forst och framst: jag har haft en otrooooligt skon vecka!
Allting har bara gatt pa flyt. Det borjade med slappedagar och sen pa Tisdagen kom Sofie, min alskade lilla fina Sofie hemifran. Vilken kansla alltsa!
Men valdigt konstigt forstass eftersom jag inte traffat nagon hemmifran pa ett halvar. Formodligen kandes det lika konstigt for Sofie att traffa mig;
Sofie var trott nar hon kom hit och vid 8tiden bestamde hon sig for att ta en liten nap i min sang for att vi skulle kunna hitta pa nagot sedan.
Jag gar in och satter mig i ett annat rum, viker lite tvatt och sa vidare. 20 minuter senare smyger jag in i mitt rum dar Sofie sover och borjar stoppa in mina klader i byraladan.
Da hor jag ljud fran sangen, och jag vander mig for att kolla. Dar sitter Sofie upp i sangen och tittar pa mig som om hon inte har nagon som helst aning vem jag ar, var hon ar eller nagonting. Riktig panik i ogonen pa henne. Haha.
Och jag fragar forstass "Du vet inte var du ar va?" Och hon bara " eh hehe , hehe. Nej"
Sa da berattar jag att jag ar Jacqueline, hon ar i mitt rum i Usa och hon ar har och halsar pa, och sakta sakta borjar hennes knasiga ansiktsuttryck forandras och sen borjar jag asflabba. For fy fasen vad skoj det vaR:P
Hon hade alltsa noll koll pa nagonting nar hon vaknade upp, och jag forstar henne. Det kan inte vara latt att vakna upp hos nagon man inte traffat pa ett halvar och forsta att man faktsitk traffas och sen kande hon inte igen mig heller.. Hahahahha, sa javla gullig!:D

I alla fall sa spenderade vi vara dagar, kvallar och langt in pa natterna med att prata, skvallra, skratta, mysa, titta pa film, uppdatera varandra om vara liv, shoppa.
Ja, 11 timmar spenderade vi i New york, och formodligen ungefar 3 timmar pa att hitta Pennstation.
Och sa gick vi fran Soho till Times Square. det var inte illa. Och riktigt fina grejer fick vi shoppat!!
Superbra shopping och helt underbar tid.

Och efter ett halvar fick jag resumeringen om mig att jag bytt stil, och tydligen blivit mycket lugnare och mojligtvis mognare? hehe. Ajja, jag ser i alla fall allt fran en bra synvinkel;)
Istallet for att som innan jag tycker att alla ar sota, tycker jag numera att de flesta ar  fula (ocksa nagot nytt) och istallet da att det finns nagot gott i alla.

Jag upptackte ocksa att det ar Soho jag ska till nar jag ska leta killar. Sag till och med en heting dar:) i AMERIKA. Det ar typ andra gangen jag gor det.
           Och sen.. kom vi fram till att det ar gott med killar som inte ar aldre an an sjalv:) YESH!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu har vi fatt hund i familjen har - pa gott och ont.
Jattesot ar han.

I morse borjade min morgon cirkus 6.00 da familjen var i full gang med att fora ovasende pa nedanvaningen, springa upp och ner i trappan osv.
8.30 lamnade familjen men istallet borjade forstass hunden yla da.
Och han slutade ju inte, sa till slut fick jag ga ner i koket och klappa om honom. Han blev forstass jatteglad men jag som inte kunnat sova pa hela morgonen av allt liv (en sondag-kuul!"") gick upp och la mig igen. Och hundenaka charlie Brown, var forstass alldeles forvirrad och orolig sa han spenderade kommande 2 timmar med att springa upp och ner till mitt rum och ner i koket, hoppa upp i min sang, byta plats i min sang,  och hoppa ner igen. Sa inte mycket somn fick jag och vid 11tiden kom familjen tillbaka igen, sa da bestamde jag mig for att lika bra ga upp.

Sen efter ett harligt samtal med min Annsili, bar det av till Bridgetwater dar Annika hamtade upp mig (Ah hon ar sa gullig), vi korde hem till henne och jag fick traffa hennes kara hostslaktingar, ata god mat och dricka vin , och det var riktigt mysigt:) Uppleva amerikansk egghunting,
och sen avslutades kvallen med massa kommenterande av amerikas alla patetiska, snygga, fula, konstiga kandisar som vi sag pa Tv:n- jag, Annika och Charlotte. Med andra ord en riktig lyckad paskdag:)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(:(:(:(:Nu ska jag ga och lagga mig och dromma, dromma, dromma om nasta helg:):):):)

Spring Break coming up!!

Oh yeah.
How nice isnt that.

For normalt sett skulle man over springbreak i denna familjen som au pair formodligen egnetligen tanka (javligt manga ord jag fick till med dar pa en radda?:P) att "javla skit. Nu ar det springbreak vilket innebar att man maste vara hemma med ungarna och jobba extra".
   Men nej nej, Nu har jag varldens lycka att min hostfamilj aker ivag till Vermont igar klockan 3 pa eftermiddagen nar jag ocksa avslutade mitt jobb, och de kunde "tyvarr inte ta med mig" (Stackars mig, eller inte:P)
Jag stormnjuter av att ha huset for mig sjalv, slippa hora deras roster, slippa behova vakna upp av att dom ar uppe och gar nar man sjalv ar ledig, slippa sova i ett iskallt rum (jag har faktistk tagit mig friheten att flytta over tacke och kudde och sover i sydneys sang hehe), slippa jobba nu hela veckan som jag kommer slippa!!!
Ni forstar inte hur mycket man kan njuta av sin ledighet och frihet nar man normalt sett jobbar hela tiden eller har folk runt omkring sig som man egentligen varken kanner eller kanner sig direkt trygg runtom.
Usch och fy for detta liv, tack gode gud for lov, och herrejisses vad man kommer uppskatta livet nar man kommer hem!!


jajja, Nog med det.

Idag har jag kopplat i karaokemaskinen i Tv: n och statt och storvralat till the rose, over the rainbow, grease och alla mojliga andra grejer jag kunde hitta dar:) Fan va kul!

Och sa har jag varit pa en voiceover-klass idag.
Forst berattade instruktoren lite och sa diskuterade vi om alla jobb man kunde anvanda sin rost i: first of all: reklam!!, ta rost som en animerad cartoon, rostmeddelande, telefonistering, movietrailers, dubba filmer, roster till leksaker och greeting kort podcasting (fatta aldrig riktigt vad det var men det ar i alla fall ngt som vaxer och kommer bli en stor bransch snart hehe)
      Sedan var vi fem stycken som fick lite script och sa hade vi da nagra meningar var som vi skulle advertisa (men va hemskt, men jag kommer inte pa orden pa svenska sa hoppas ni hanger med anda!).
Mina meningar var "The first real date after two years diet", "The wedding diet", och "The "I cant believe I havent lost any weight yet and its soon summer" diet".  Vilka repliker va:)
Och dom skulle man da saga i en reklam som handlade om att man skulle ga till ett visst holliday Spa.
Sa vi laste igenom det en gang, la pa lite mer kansla for att locka folk andra gangen, och tredje gangen ytterligare lite kansla inklusive att vi spelade in det den gangen. Sjalvklart sa lyckades jag tredje gangen att stamma nar jag skulle saga wedding day diet. Men det gjorde inget , jag blev ett utmarkt exempel pa hur latt det kan vara att stamma och att "aven den baste kan gora det", och pa sa satt fick han anledning till att beratta hur man skulle gora om man rakar stamma under en inspelning.    vad skulle instruktoren gjort utan den stammande svenskan:)

I alla fall sa fortsatte vi lektionen med att prata om hur mycket man kunde tjana pa dessa jobben, hur man skulle gora marketing om sig sjalv och aven hur man skaffar en hemmastudio sa att man kan jobba med det pa basta satt. Toppen !

Och sen efter 2 roliga, intressanta timmar avslutade vi lektionen, packade ihop och .. Sjalvklart, som alltid, var jag sist ut. Det var bara jag och en till nar jag skulle till att fraga instruktoren och han istallet vander sig till mig och sager "jag horde direkt att du hade en accent. din rost ar markable och du skulle varit mycket eftertraktad till att gora reklamer genom att saga saker pa glada eller sexiga (han anvande ett annat ord egentligen men jag fattade inte det och da fick jag fragade vad han menade med det och sa oversatte han det med detta simpla ord samtidigt som han skamdes over att saga det:P) satt i reklamer.
Va kul att hora:):):):) Verkligen !
    Sa nu skulle instruktoren ga hem och lyssna igenom inspelningarna och ge oss feedback snarast, och om jag uppfattade ratt sa kommer nagon han ger feedbacken till ringa och beratta for oss i veckan . Spannande. Det kanske ar mitt framtida jobb:D tsss

nu ska jag fortsatta njuta av min frihet, Sonja kommer om cirkus en timme och sover hos mig sa jag slipper vara ensam. hihi. Gullefjun da:)

Pussochkramtillalla.!!

Blandade kanslor

Nu sitter jag har med ungefar 20 minuter kvar innan jag ska kora till skolan for att hamta upp Sydneys violin? eeh.
Hon glomde den igar nar jag skjutsade hem henne som varje torsdag med violinen, och jag orkade inte tjata pa henne for egentligen bryr jag mig inte sa vi bestamde att jag skulle ta den idag istallet sa kan hon cykla om hon vill. Gor mig inte egentligen, enda negativa ar val att man smutsar ner i naturen:(

Mina forsta sekunder av den vakna dagen borjade med att jag satte mig rakt upp i sangen efter roliga drommar (minns dock inte om vad langre?) pga grandma Reynolds (jag vet inte ens vad hon heter) rost. Hon fragade om vi kunde kora ut bilarna, sa jag och min sota lilla Sonja gick upp, korde ut vara bilar fran drivewayn och sedan korde sonja hem till sig.

Jag lullade runder i huset en kvart, och sedan vackte jag 8ariga Sydney. Sydney forsokte vanda dovorat till - passa pa nar mamma och pappa inte ar hemma- men jag visade min tuffa sida och sa at henne att jag skulle ringa hennes mamma om hon inte skarpte sig typ. Konstigt nog fungerar dom har ungarna sa att om man ar lite tuff och arg sa visar dom mer karlek. Jag fattar inte hur dom kan fungera sa? 
Men istallet borjade Sydney i alla fall beratta om gardagen for mig, att det hade blivit sent osv. Jaja, det var ju bra att man borjade dagen med lite kommunikation!

Sedan nar jag fatt upp Sydney ur sangen, staendes med fotterna pa golvet annars faller hon asleep igen (precis som brossan min - Det var SA ni hade behovt gora med honom varje morgon mor och far:)) 
sa lullade jag runder lite till i huset, och vid halv 8 ringde mamman och pratade med Sydney, och sedan gick jag upp och tankte vacka 4ariga Peyton.

Det var en sur Peyton som inte ville vakna denna morgon! Sa jag sa lite surt att hon inte fick va sur mot mig nar hon gnallde mot mig och sa att jag inte fick prata med henne.
"Im gonna go down and get your clothes, and when I come up again in 5 minuts youre gonna wake up. Okey?" , sa jag. Inget svar, sa jag sa med lite barskare rost "OKEY?!"

Och da fick jag ett litet svar.


Jag gick ner, plockade ihop lite klader, och sen gick jag upp igen till sangen dar hon lag. Da sa jag att hon skulle vakna upp och hon blangde lite surt pa mig. Jag som var i ganska deprimerat tillstand faktiskt, tankte att "Va fan, hon ar bara barnet. Jag far offra mig lite och forsoka gora henne glad, sa hon borjar dagen pa ett bra satt. Bara jag som far ta skiten annars"
  Sa jag satte mig pa sangen och sen sa jag "Look , ive got your purple shirt. Do you wanna wear it today?" Ingen respons. Sa jag forsokte med det igen, fast denna gangen med annu gladare ton. Hon tittade pa mig = hon ar koncentrerad pa vad jag gor. Da tog jag tillfallet i akt och borjade agera lite. Jag latsades att jag inte fick pa mig trojan, och sa sa jag "Its to small, Im to big. I cant get it on", och sen latsades jag att jag borjade grata.

 Och sen helt plotsligt (kroppen reagerar fortare an hjarnan!!) sa kom jag att tanka pa hur ledsen jag blev over alla kompisar som glomde bort mig igar pa min 20arsdag och hur oviktig det fick mig att kanna mig!!!!, sa da borjade jag grata pa riktigt istallet. Och sa satt jag dar och grat, och Peyton tittade olyckligt pa mig och sag ledsen ut for att jag var ledsen. Och hon visste inte vad hon skulle saga eller gora.
Jag bara fortsatte grata ju. Till slut sa tar hon sin lila troja, hoppar lite narmre mig och torkar bort mina tarar med den. Och sa sager hon "You dont need to be sad. Were gonna get one shirt for you too, a big shirt", och sen kramas vi. Aaaw:)

och sen ar hon jattegullig och lattsam hela morgonen, och sen nar vi sitter i bilen pa vagen till skolan sa sager hon till mig " Jackie, were gonna get you a big purple shirt just like me".
   Och efter att jag lamnat av henne i skolan sa gor hon nagot hon aldrig gor nar vi skiljs at om morgnarna, hon sager "Bye Jackie", och sedan springer hon bort till mig och ger mig en bamsekram bara sadar rent spontant.
     Lilla gumman da:)

Nu ska jag kora i alla fall, for nu har det gatt 20 minuter.  Thanks for me !  ! / JH.


20 eller 19?

Ja,
idag ar jag bade 20 och 19:D
For i Sverige fyller jag 20 ar idag men i Amerika dar jag befinner mig nu ar jag fortfarande 19 ar,
sa knasigt:) hihi
Ingen som man kommer hora tissla utanfor dorren, Ingen som kommer komma in och sjunga for en i morgonbitti nar man ligger i sangen. Och trist att man inte kan vara hemma och fira det med familjen, slakten och vanner - framfor allt nu nar det ar 20arsdagen som hade varit sa viktig hemma och att har betyder 20arsdagen noll for 21 arsdagen ar det stora. Sugigt!
Men som tur ar har jag valt att fira min dag med de 2 tjejerna jag umgatts med mest under usatiden,
och sedan mitt kalas med de som jag uppskattat mest under tiden jag varit har:) (Ni som inte kunde komma kommer vara saknade , I swear!!)

Idag har Peyton varit sjuk, hon hade feber sa hon har varit valdigt lugn anda. Eller det var nog jag som var lugn for jag har varit jattetrott idag. Jag lag mest i soffan och hon stoppade om mig, och sen typ tvingade jag henne att hon skulle ta en nap (sovstund) och da somnade jag istallet om och om igen. Haha:)

Anledningen till att jag var trott idag var formodligen for att jag spenderade garnatten med att skriva en analys till ett script som vi haller pa med till teatern. Britney som ar min arbetskompanjon tyckte det var for svart sa hon hade skitit i det, men jag gav mig atminstone pa ett forsok anda. Och det slutade med att Person B , kvinnan i texten friade till sin pojkvan som hon forsokt fa pa brollopstankar nu ett bra tag sedan systern skulle gifta sig - vilken drama va:) Haha.
Det ar kul att fantisera, fast det ar svart nar det anda man far ar ett gang rader som "what bout that" "wow" "double wow" "triple wow" "youve never said triple wow" "not until now"
Teater ar mycket mer svart och komplicerat att ta en klass i an man kan tanka sig, men det betyder inte att jag tycker det ar otroligt inspirerande och roligt anda:) Skittrist att man ska behova missa det pga sjuka barn hela tiden bara:(

Da var det sangen idag.
Jag har inte nagon aning om min hostfamilj ens kommer saga grattis till mig imorgon. Jag tror inte ens de vet att jag fyller ar. Trakigt att man ska raknas som en familjemedlem nar det galler saker som blir som en borda over en, men sen nar det galler t.ex saker som ens egen fodelsedag som formodligen ar bland det viktigaste for en manniska sa far man inte ens sta med pa familjens kalender da:(

Men men.. jag ska inte klaga. Jag bryr mig faktiskt inte sa varst mycket.
Visst betyder familjen mycket, men de kommer vara ens familj ett ar och sen lamnar man dom.
Det ar ju inte sa att man direkt vill komma for nara manniskor man aldrig mer kommer traffa igen.

Gonatt:)

Festlig helg!

Helgen borjade pa Bridgetwater dar jag fick hamtat min lila sjal och motte upp Annika och Charlotte.
Sedan bar det av till Thank godh its Fridays - en riktigt mysig resturang, och dar bestallde vi in en trerattersaptitretare som vi delade pa. Yummyyummy:)
Men det mest ymmuformytummy var ju dom tre alldeles underbara desserterna som vi bestallde in efter det:
Minimunkar, vanilla cheesecake och brownies med glass. Och for att gora servitrisen lite mer irriterad (for det verkade hon bli lite nar jag bad dom fixa:P) sa ville vi ha 3 tallrikar, 3 skedar och kniv att dela allt med.
Och det gjorde vi, sa att alla fick ta av allt. Sa himla sjukt gott , och riktigt matta blev vi i magen! hihi

Det var en riktigt mysig kvall med mycket gott prat, skvaller och ett lyckat partytrick med kortlek som annika visade oss. Ingen av oss forstod egentligen vad det var hon gjorde, men hon lyckades rakna ut vilket kort det var varenda gang anda. Duktigt stumpan:)

Efter ett tag dok det upp 3 killar som "rakade" satta sig vid bordet brevid oss, och "rakade" vanda sig om hela tiden mot oss. Det var sa uppenbart att dom funderade pa att ta kontakt med oss hela tiden. "Bestall in en ol for fan, sa ni kan vaga prata med oss", viskade vi tjejer till varandra, och mycket riktigt efter en ol sa tog en av killarna mod till sig och fragade vilket land vi var ifran.
Sa det blev en social kvall med en del missforstande, de var engelskman och hade konstiga skamt och forstod oss lika lite som vi forstod dom. Men det slutade i alla fall med att vi fick deras nummer och bestamde att vi skulle hitta pa nagot kvallen efter.


-----------------------------
Sa blev inte fallet for Lordagen kom Sonja, Annika och Charlotte (Fan va skont det ar med ett tillskott i ganget, allting blir lite mer kansla om man ar nagra fler:)) hem till mig,
och vi hade en riktigt trevlig forfest och blev snurriga i bollen allihopa.
Vid 11tiden kom vara tva nya amerikanska Dj-vanner Adam och Ryan och hamtade oss, och sedan akte vi med dom till Tcnj university.
Dar var det varsta funderation-partajet pa gang med lekar och hopprep och allt mojligt i ett valdigt stort fritidshus. Alkoholfritt!
Och jag gick och fragade i en av standen om jag kunde fa en ballong, och det fick jag, sa en Rosa ballong fick folja med mig vidare:)

Sedan akte vi vidare till det vi egentligen var pa vag till - collegefesten.
Intradet var 5 dollar. Satans vad irriterad jag blev, men betalat fick vi, och pa nagot vanster fick vi tillbaka pengarna ocksa fran nagon kille som smog tillbaka det sen (Fattade aldrig vad som hande men man klagar ju inte?:))
Och in kom vi till ett skajskigt ytligt discoplace med musik, ljus och massa fulla amerikanska ungdomar.
Och kul hade vi, och dansa gjorde vi!:) Och gjorde allt for att passa in, och lite da och da var vi ganska duktiga pa att tala om att vi var svenskar for alla (det tyckte vi skulle ge oss lite benefits)
Pa toaletten var det inte sa mysigt, toalettstolen var overfylld med pissgult (!?) piss.
Beerpong fanns det mojlighet att spela uppe, folket rokte pa och tjejerna dansade som slynor och killarna var inte samre pa att ta tillfallet i akt (det ar sa ofrascht dansade att man bara vill krakas pa dom!).
Vi var formodligen pa en typiskt amerikansk collegefest.

Och hem kom vi till slut, och da krangde vi 4 tjejer allt amerikanskt vi kunde komma pa och framfor allt da Creemcheese and jelly sandwish alternativ peanutbutter and jelly sandwish. Mycket gott var det och mycket onyttiga var vi, innan vi till slut slocknade pa mitt rum:)

------------------------------------------------------------
Sondagen lamnade Sonja oss tidigt. Annika darnest och sen spenderade jag en timme eller lite mer ensam med Charlotte sa jag fick lara kanna henne lite mer. Najs:)

Och ikvall efter en harlig dusch kom Adam och Ryan och hamtade upp mig och sedan har vi varit och sett Step up 2. Sjukt bra film, det ar san otrolig kansla att se dansfilmer och man vill bara dansa sjalv ocksa.
Har forsokt hitta lite dansklasser har omkring, men antingen ar det jattedyrt eller ar det tider jag jobbar. Typiskt! Far se vad det blir av den saken, hade varit skont att halla igang lite ocksa.
Och Adam och Ryan ar tva riktigt goa killar och dom har redan planerat och berattat allt dom ska ta med mig pa nu i framtiden, och sa snackade vi om att jag ska tjana lite pengar pa att hjalpa Adam med hans dj-grejs pa festerna och lite sa. Hade inte varit helt fel. Skont att antligen umgas med killar pa ett normalt satt, och veta att man har mojligheten till det nu i framtiden eftersom dom bor endast nagra minuter fran mig. Det behovs:)

I feel good. Goodnight


Ps . Nu har mamma och pappa och mormor och Tina bokat sina biljetter. Kommer till New York den 15 maj, WHIIIII!:D Langtar otroligt mycket!!!!

RSS 2.0