midsommar i new york + konserttripp i Albany

Da var man hemma igen,
efter helgens bravader.

Forst och framst far jag gratulera till Sonja, min kara lilla Sonja, som fyllde 21 i Torsdags och darmed far gora det mesta i usa nu (Dricka sprit lagligt:P)
Hennes fodelsedag tillbringades kvallstid pa en japansk resturang som heter Sunny Garden har i Princeton omradena, med hennes vardfamilj som bjod.
Jag smakade Pad thei, pastaliknande grejer med jordnotssmak och biffkott - hur gott som helst!
Sedan akte vi hem, at cupcakes och akte vidare till Thomas Sweets for att ata glass med Jonathan, och aven for presentoppningen:) Grattis stumpan!

Fredagen sedan vid 3 pm tog jag och Sonja bussen till New York. Pga mycket trafik sa blev vi senare an angett, men klockan 6 pm var vi i Battery Park dar midsommarfirandes fullt av svenskar var i full gang. Och vi traffa massa av vara rara svenska flickor, och forstass Jonathan och hans kompis Miles som (?) skulle vara min blind-date for kvallen, haha.
Han var trevlig men inte riktigt min smak, sa jag var formodligen inte allt for trevlig, men det kvittade for jag tror han fick en bra kvall anda.
Jag och Jonathan dansade runt midsommarstangen, Jungru Jungrfru skar.
Och sedan sa sjong vi allsang, vilket Jonathan uppskattade jattemycket.
Han var valdigt imponerad av mig (Jonathan ar amerikanare alltsa, sa han kan inte svenska men han gjorde sitt basta anda) nar jag oversatte hela "Den blomstertid nu kommer" till engelska under tiden jag sjong melodin.
Jag maste saga att jag ar ganska imponerad av mig sjalv, jag ocksa!:D

Sedan lullade vi alla omkring i parken och betedde oss lite som man ska gora pa midsommar,
och slutligen begav sig alla at eget hall. Jag och Sonja gick ut ur parken och dar traffade vi ett gang svenska killar.
Jag snackade med en ljusharig kille, och lurade honom att jag var jag tror jag sa England, men jag minns inte.
Jag pratade i alla fall engelska med honom och sen hor jag Sonja sta och kalla pa mig pa svenska,
varpa jag totalignorerar henne for jag vill ju inte att han ska forsta att jag bluffar.
Till slut vander jag mig om till henne och bara "Sonja, du forstor mitt lurande",
och han forstass borjar asflabba:D
Skittrevliga pojkar i alla fall, dom var i new york city for att ge sin musik en chans. De spelade i ett band, och hade om jag forstod det ratt haft lite spelningar dar omkring, och sa fick vi deras skiva. (Lyssnade pa den dagen efter, riktigt bra faktiskt:))

Sen var jag hur kissinodig som helst, sa da sprang vi nagonstans jag vet itne var. Och sedan sag jag en oppen dorr till en lagenhet och jag bara kutade in forstass och dorren lastes tydligen igen bakom mig. Jag sprang omkring i hela huset, akte upp och ner for hissen och jag vet att jag tankte typ att jag inte borde lamna sonja sadar men att jag fick ta ett problem i taget, och mitt storsta problem i den stunden var att jag skulle kissa pa mig.
Jag htitade toaletten till slut, och jag hittade sonja, och det var tydligen ett rikemannahus vi hade kommit in pa sa sonja, eftersom de dessutom hade dorrvakt in. Ooops hehe:)

Vidare tog vi oss till subwayen, och sedan till bussstationen dar vi kopte pizza, chips och bussbiljetter till Albany.
En 3timmarsbussresa till Albany gick ganska snabbt nar man sover langst bak i bussen och sedan nar vi hoppade av, sa letade vi efter Bryan som skulle hosta var helg.
(Bryan fann jag pa Couchsurfing.com , som ar en jattebra sida dar man kan hitta folk i hela varlden som backpackar, eller som kan vara vard at en nar man backpackar - Checka in! )
Jag pekade pa en man typ "ar det du", men han bara typ virrade pa huvudet. Och sedan kande jag igen en annan kille som stod och vantade pa tva virriga flickor klockan 3 pa natten.

Sa sen akte vi hem till Bryan, i hans fracka blaa sportbil. Jag och Sonja craschade i hans typ dubbelsang, och han tog soffan.

Vi vaknade upp dagen efter ganska tidigt, och sedan lagade Bryan frukost till oss,

och sedan drack jag och Sonja vars 2 white russian, och sedan lite efter 11.30 am korde Bryan oss till Altamont Fairgrounds.
Solen stod pa hogsta niva, det var varmt och skont och mysig stamning. Det slutade med att Bryan hangde med oss in, och vi satt i graset och njot av musiken som spelades pa scen. Nagra American Idol- personer, metro station, och sedan drack vi lite ol och at gyros.
Nar det var dags for Sum 41 att spela sa rorde vi oss in i publikhavet, och kampade oss langre och langre fram efter hand.
Sum 41 spelar bra musik men vi blev ganska besvikna for de gjorde sig inte direkt pa scen, sag inte ut som om dom hade sa jatteroligt ens.
Sen kom dom hara som gor "Everybody dance now, do do do , do dod" och en hel del andra latar som vi kande igen men som vi inte hade en aning om att just dom gjort. Sangaren gick omkring och rokte marijuana pa scenen, haha. Det sag lite smakul ut maste jag saga!
Det var svettigt och trangt i publiken, och titt som tatt gick sakerhetsvakterna och kasta vatten pa publiken, vilket var uppskattat !!
Bryan gav upp, men jag och Sonja fick for oss att Simple Plan strax skulle spela sa vi stod kvar i havet, och rorde oss sakta framat. Sjalvklart drojde det sa himla lang tid innan dom kom,
Ace young (en vacker american Idol person med underbar rost, som kanske vann - jag vet inte - men atminstone maste varit typ finalist?) spelade och folket blev mer och mer otaliga.
Jag och Sonja kom dock langre och langre fram och slutligen nar jag och Sonja stod allra langst fram, sa kom dom...
Det helt underbara grymma bandet med en otroligt sot sangare och gitarrist som hoppade omkring och stejtade pa scenen, sjong och spelade jattebra, och gjorde ett riktigt bra framtradande!! SIMPLE PLAN <3
Sa himla bra:):):)
   Och efter SP var det natasha beddingfield och lite mer ol, och sedan akte vi hem for att ta oss en nap, ata middag och dricka lite mer.

Pa kvallen sedan kom Harry - en trevlig prick som efter mycket sprit skulle bli en blond skejtare med bruna ogon och som kunde spela trummor (det blev han aldrig:P) -  och sedan drog vi in till Albany for att upptacka det amerikanska medelklass-barlivet. bogar och overviktiga finniga amerikanare?
Men trevliag var det. Och vi hade inga problem att komma in, "jag glomde passet i bilen",
och folket tyckte det var frackt att traffa svenska tjejer:)

So what can I say.. Det blev en riktigt lyckad helg for oss, dyr bussbiljett men gratis boende och mat och nya erfarenheter och upplevelser. Frackt:)  Och sa sag vi SUPERBAD<3 - otroligt bra och rolig film !!!!!
Bussresan hem som gick pa 5 timmar var dryg som fan, plus att jag madde askasst , men det  var det vart:P


dear AMERICAN SUMMER!

Nu ar du har, eller du har befunnit dig har ett bra tag . men nu ar du verkligen har, med alla dina 35 grader dagligen och inte gar du under 25 grader nattligen heller skulle jag vilja pasta?
Jag ar sa glad att jag far uppleva dig och allt du har att erbjuda.
Ja, det ar HELT underbar att ha sommar i Amerika.
   Det marks verkligen miljon nu att man faktiskt bor pa annan ort. Alla djur och ljud och blommor och liknande man inte far se hemma.
Marinbla och klarroda faglar som kvittrar, sma jordekorrar som springer runder i buskagen, snokarna som slingrar sig i graset, skoldpaddan som simmar i sjon.
Har ar bara saa himla underbart sa har ars!

Och sa fortass helt underbart, att pappan i familjen ar bortrest i en hel manad. I feel good!:)

Helgen har varit jatteskoj. Fredagen jobbade jag knappt, sprang runder lite i huset med de stora barnen och det enda jag skulle vilja kalla nagot sa nar i stil med arbete var nar jag korde sydney till fotbollen och sedan korde pj till dagiset med muffinsen - for efter det slutade jag. Och nagon timme senare kom Monse fran Costa Rica till mig och rotade igenom hela min garderob och provade typ allt, for att till slut gora ett val.
Och sedan akte vi till Mariana fran Brasilien , och akte till affaren for att kopa lite sprit.
 Och sa gick jag och Monse over till mataffaren Mc Caffreys och sa var dar en sot kille i kassan, och det visade sig att han hette Slowd och sa bytte vi nr och jag bjod med honom till festen vi skulle till senare :D

Och sen hade vi lite forfestpicnic tillsammans med tre tjejer - conny, silvia och jasmin fran Osterike.
Och slutligen gick vi till festen 5-10 minuter gangtid ivag i centrum av Princeton, dar det var folk fran hela varlden och fullt os med grym dj.musik, och harlig stamning. Perfa:D
Hade en skitrolig kvall pa alla satt och vis!:D

Lordagen jobbade jag a.k.a lekte med barnen 4 timmar , vilket kan vara ganska enerverande men det var helt okej denna dag. Och sedan hangde jag lite med Slowd, och sedan drog jag och Mariana till Jonathan och badade i hans pool. Saaaa himla gitt:)

Och kvallen drog vi alla plus Sonja till en grillfest med hur mycket gratis sprit och mat som helst - inte konstigt man blir fet :P - och sen drog vi till Mc Caffreys, var lite med Slowd och traffade 2 av hans kompisar, och sedan sov Sonja hos mig.

Sondagen spenderade jag med Monse, vi gjorde allt och inget:) Traffade hennes slaktingar som bor 20 minuter ifran mig, och de var bara hur trevliga som helst. Sa nu vill jag annu mer aka till Costa Rica med Monse en vecka i Augusti innan jag drar vidare till min alsklings-rebecka, som vi forsoker fixa att det ska bli av ..HOppas hoppas hoppas !

Jag alskar att prata engelska ! jag alskar att befinna mig pa en sa mangkulturell plats som princeton. Jag alskar solen och varmen. Jag alskar Sommaren ! Jag alskar att vara precis dar jag ar !

Im happy:)

javla idiot amerikanska ego javel!

aaah snacka om att jag ar irriterad,
eller egentligen pallar jag inte bry mig. Forstar han inte att det ar just sant beteende som han anvander sig av som gor att jag kan ljuga och bete mig illa? Fattar han ingenting eller vad?

Idag jobbade jag da 2 timmar i morse som vanligt. Sen var jag pa skolan klockan 1 for att vara snall och hamta upp Pj som hade sin sista dag i skolan. Men nej, inte fan var han dar for det javla skitet holl pa till kvart i 3. Sa dar stod jag och vantade i onodan. Men men, det var inte sa farligt egentligen.

Problemet var sen att klockan halv 6 kommer den javla idiotpappan hem till barnen, sjalvklart ar det jag som far ta hand om barnen. Han slapper ut dom utomhus och sen kommer han till mig "Kan du vara snall och hamta in James? Det borjar regna nu" Men oooooooooooooorka!!!!!!!
och sa far jag springa upp och ner och typ ta bort hans smaungar fran honom. JAG HATAR DET!

Sen passar jag barnen anda till att jag stoppar dom i badet vid halv 8 tiden, och badar dom till 10 over 8. Darefter kommer mamman till mig och fragar mig om det ar okej att hon tar ett bad. Jag bara "men sjalvklart" for jag tankte forstass att hon kunde behova det och att den dara idioten till pappa skulle kunna ta sina barn nar jag slutar halv 9.
Men nejda, en minut darpa kommer pappan in och sager "idag tankte jag att vi skulle ova lite infor nu nar jag ska vara borta i en manad, sa idag ska vi foroska se till att du far i sang alla barnen, ser till att dom ar duschade borstade och allt". (har ar 4 barn i familjen)

Och da gar jag in till aldsta tjejen sydney och fragar henne om hon inte kan hoppa in i duschen . "jada", sager hon och jag tanker att da kan jag borja ga och lasa sagor med de tva yngsta James och Peyton. Men Sydney gar forstass aldrig in i duschen -det hade jag val typ inte raknat med heller- sa da reser jag mig upp for att annu en gang ga bort till hennes rum och be henne ga in i duschen. Pa vag dit hor jag hon saga till pappan "jag ska bara fixa en sak forst", och da sager han "ja okej, gor du det" MEN IDIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOT!!!!!

och sen gor jag ett nytt forsok med att lasa sagor med barnen, gar till slut in och sager att "NU MASTE DU GA IN I DUSCHEN", varpa hon antligen gor det.
men da sticker forstass James upp for trappan, och eftersom klockan ar kvart i 9 sa tanker jag att "ja men da kan han val ta dom dar uppe nu och lasa ngn till saga eller fa dom i sangs"..
Men nej fan, han ar ju sa javla tafatt sa da hor jag honom saga till mig "det ar okej, du kan komma upp och hamta honom"... Sa da gar jag upp igen och bar ner James skrikanades mot sin vilja, satter honom i sin sang och forsoker fa honom att faktistk vilja stanna nere hos mig och Peyton ett tag till,. men nar jag kommit tillbaka ar aven Peyton uppe och studsar och har tagit fram en sax, och da blir dom osams om saxen, och sen far jag dom till att vilja lasa en liten saga till.

Sen sa kommer pappan ner in i rummet och sager att nar de har last sagor och borstat tanderna sa kan de komma upp i sangs, och jag bara "Dom ar borstade och vi har last 3 sagor", men det typ ignorerar han och sen gar han upp igen. James foljer efter och jag hor pappan saga till honom "antingen laser ni sagor med Jackie eller sover ni har uppe",  blir nerskickad igen.
Och sa ger vi oss pa nytt forsok i att lasa sagor, lyckas lasa 2 stycken men sen vill forstass smabarnen ga upp och/ lagga sig?

Pappan, som har varit ivag mandag till torsdag ar det ju "sa himla synd om" antar jag, eftersom han haft det jobbigt pa sitt jobb och inte pallar med sina barn, eller vad ar hans problem?! Jag ar sa himla irriterad.
Vill man inte spendera tid med sina barn? Varfor skaffar man 4 barn om man inte ens orkar med 2 av dom?! Han ska ivag pa Lordag och ska vara i armen i en manad, vill man da inte vara sa mycket tid som mojligt aterstaende med sina barn?!?!?! BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH IDIOOOOOOOOOOOOT!!!

For nu gjorde dom sa som man inte far gora heller, jag fick inte sluta forran kvart over 9 och med andra ord jobbade jag 11 timmar och en kvart idag (10 timmar ar gransen per dag!)
Fattar han inte att aven jag har ett liv?!?!?!?!?!?

Och det sista han gor , nar jag till slut aven fatt i sang de stora barnen, ar att ga omkring och checka med dom sa att de ar fixade, sen kommer han till mig "thanks jackie. du har varit till stor hjalp och pa detta sattet sa tror jag det kommer ga bara bra for oss"... men ar han helt javla stord eller?! Tror han att JAG mar bra av att ha det pa det har viset, eller raknas jag inte alls?!?! hur fan tanker han - att jag ar har for att vara en slav till dom ????
    Jag kan i alla fall saga att det var inte med en trevlig ton jag svarade "ja okej, tack", och sedan smallde igen min dorr!! hehe

Jag ar sa javla trott pa den mannen, han ar en javla tont och fejk och allt mojligt.. Egotrippade javla idiot!!

Tack och hej!

RSS 2.0