Teater

Teater ar bara sa himla roligt!!
Jag ar sa otroligt glad att jag gick in pa officet pa Mercer County och anmalde mig till kursen, och att fastan vi missade forsta lektionern - som det visade sig att vi faktiskt inte missade sen anda- sa gick vi dit, satte oss, kande oss lite knasiga eftersom vi var svenska noncredits elever och inte ens fanns med pa listan, medans alla andra dar var amerikanare och skulle fa betyg pa det.

Lyckligtvis tror jag lararen har valt att ge oss betyg anda i slutandan. Atminstone behandlar han oss precis pa samma villkor som de andra, satter lika mycket press pa oss. Jag tycker sa himla mycket om Louis Wells.

Teaterklassen innebar ocksa att vi skriver dagbok, och redan dar har bade jag och Sonja fatt valdigt mycket berom. Kul:)

Och har Louis , som aven ar regissor valt ut roller som vi ska spela som han utifran vad han sett oss passa i for roller under ovningar vi gjort och monologer vi hallt som audition infor resten av klassen.

Jag och Sonja ska spela en scen fran "My sister in this house" (Finns aven som film: "Sister my sister")
Jag ska spela aldre systern Christine med ett javla temperament och otroligt mycket ilska inom mig som man ska se typ bubbla och att jag inte riktigt kan hantera.
Sonja spelar yngre systern Lea som ar lite radd for sin storasyster (mig) eftersom jag slar henne ibland och eftersom hon vet att jag utan anledning kan fa mina "anfall".

Hela pjasen som faktiskt ar en sann historia fran 1930 talets Frankrike, slutar med att de bada systrarna torterar och styckar sina arbetsgivare som dom jobbar for och aven att de inleder ett sexuellt forhallande med varandra eftersom deras enda karlek ar mellan varandra. Lyckligtvis slipper jag och Sonja uppleva dessa grejer, och scenen vi ska spela ar forhallandevis tidigt innan min karaktars aktioner gar till overstyr.


Nu ska jag fortsatta vara glad, trana pa mina repliker och sedan kora och hamta Sydney i skolan for att kora henne till tandlakaren . Hehe.

Over and out/ Jackie.

Adapting America?

Efter snart 8 manader i Amerika maste jag saga att jag borjar ta mig an den amerikanska kulturen battre och battre, uppskatta hur dom lever och aven det liv jag lever nu. Det ar en annan varld, som fram till nu varit lite halvt overklig men som jag borjar greppa tag i mer och mer.
 Jag borjar trivas! Eller jag kanske ska saga att jag trivs verkligen riktigt mycket nu.
Det har varit tunga manader, och jag har formodligen upplevt en jadrans lang och kampig culture chock.

Men det senaste min teaterlarare sa till mig var "what have happened to you, you have always seemed so controlled but youre not anymore".
Da syftade han pa mitt teateragerande dock, men jag maste saga att det galler aven i mitt liv.
Jag har borjat oppna mig mycket mer i familjen, och det ar jatteskont. Att se lattare pa saker.
Men det har ocksa sina negativa sidor, att jag borjat bli mig sjalv igen. Har om dagen kom jag 15 minuter forsent, och pa kvallen kom jag forsent igen. Dagen efter gick jag vilse och kom 45 minuter forsent, och sen korde jag en halvtimme at helt fel riktning ("svarlast" karta) for att sedan ha en halvtimme korning hem igen da och blev darmed ytterligare en timme forsenad.

MEN , det positiva vager upp det negativa sa det gor mig inget att jag borjar tappa mitt sinne ansvarssinne delvis, for jag kanner mig mycket lyckligare sa som jag ar nu:)

Kalefornienresan var helt underbar. Att umgas med Rebecka som jag inte traffat pa ett halvar var verkligen.. Oforklarligt underbart ! Vi hade sa himla kul, och vi passar verkligen ihopa som bi och ba:) Hon tar fram mina basta sidor, och jag beundrar verkligen henne for den person hon ar ! Great. Vi upplevde otroligt mycket, haftiga, intressanta, roliga saker pa en vecka och levde ut varenda sekund. Som Joe - var nya amerikanska jattegoa kompis sa "You girls really seem to enjoy every minute of your time".

Helgen efter hemresan nar vi sorgligt skildes at igen blev det fest. Jag hangde pa Jonathan till ett festhus runt om knuten dar jag bor, och traffade mycket nytt gott folk. Att prata engelska har liksom blivit till nagot roligt mer an nagot jobbigt numera, och jag traffade en hel del som jag hoppas jag kommer spendera mer tid med under min aterstaende tid i Princeton: (bland annat) danska Emilia som jag ska ha picnic med i morgon, polska Kasia som jag ska ga pa Bio med i nasta vecka, och  de tva osterikiska tjejerna Conny och Silvia som jag hangt med i helgen, och ska traffa igen i nasta vecka.    Great:) Jag har blivit helt oppen for nya kulturer, och tryggare i mig sjalv. Det kanns jatteskoj!

Sen igar var jag pa fest hos en amerikansk kille som heter Adam (som bor 3 minuter ifran mig) som jag umgatts lite med for ett tag sedan. Traffade hans helgoa flickvan och ett gang andra amerikanska tjejer, som jag ocksa bytt nummer med nu, och som forhoppningvis kommer bli manniskor jag haller kontakten med.
Whii:)

Vadret ar sa himla underbart! Jag alskar det. Sol och varme, och heta kaliforniska vindar som kommer in och vander da och da. Jatteskont! Spring Spring Spring, Like all the birds you sing:)
  Och nar vi satt vid elden igar och grillade smores (grillade marshmallows och en bit Hersheys choklad som man lagger mellan tva grahamskex) sa spelade Dj adam musik. Hans tvillingbror Ricky holl i mikrofonen och han och en tjej skulle gora nagon duett. Och latarna borjade... My boo... Och dom bara mumlade, sa da borjade jag sjunga istallet for sjalvklart kan jag mina gamla favoritlatar utantill, och dom bara stirrade pa mig. Och sen nasta lat var Nice and Slow. Och sjalvklart kunde jag den ocksa, och dom blev helt overaskade och ville ge mig micen , och bara "Wow, do you have this songs in Sweden?" Men herregud, vad tror dom!:D

Hajaaa, nu sitter jag och vantar pa Challan. Jag har fatt uppgifter om att det ska finnas en skejtpark 10 minuter ivag, en bit ifran tagstationen. Sa dar ar nasta stopp (I TOTALLY LOVE SKATERBOYS) och sen drar vi vidare till Adam och grillar, for att sluta i Brooklyn med tva amerikanska killar pa en dansklubb. Najs:)

LIVE IT UP! / Jackie  (konstigt det kommer kannas att inte bli kallad det langre nar man kommer hem.)

LA, here I and Becki come:)

Godkvall, eller godmorgon eller vad man nu ska saga nar man egentligen aldrig har gatt och lagt sig nar man egentligen borde legat i sin sang for flera timmar sen.
Nu ar jag ganska fardigpackad tror och hoppas jag. Det ar inte riktigt samma sak att packa utifran ett rum dar man har allt samlat jamfort med att packa hemifran dar man har klader och grejer utspritt i hela huset. Sa det var ganska latt gjort. Har gjort en del nya inkop pa sistone , sa de fick val rymma nu

Nu har jag snart varit uppe i 24 timmar eftersom klockan ar 3 am har nu och jag gar upp 6.30 am varje morgon - Ja precis, jag har borjat lyxa till det och staller min vackarklocka pa 6.30 istallet for 6.25 numera:)

Idag har jag inte heller hunnit gora nagot av det jag borde gjort idag sa jag slapp gora det ikvall, for det dok upp mycket annat. Jag har med andra ord haft fullt upp idag. Teater... Oj vad intressant det var. Vi ar i full gang med monologer nu, och det ar sa roligt att se andra spela teater utan att de egentligen vet att de gor det:)
Sjalv kom jag fram till att min monolog var for vek, sa efter teatern korde jag till Barnes & Nobles och spenderade lite mer an en och en halv timme (YTTERLIGARE bortsett fran de 5-6 timmar jag redan suttit dar i samma syfte) at att leta i massa dramatikbocker efter nagon bra monolog. Det ar sa himla svart att hitta nagon som ska passa en sjalv, man ska ha ett mal med det, och det ska vara tillrackligt starkt. Jag hittade ingen bra denna gangen heller!

Eftermiddagen anvande jag till att kora runder med var lituenska hushallerska Angela, fick forklara infor en vuxen face to face for forsta gangen hur jag faktiskt kanner infor detta jobbet, inte familjen utan sjalva au pair jobbet, och det var valdigt skont for Angela ar valdigt klok och godhjartad och forstaende, an om hon har ganska bestamda asikter ibland om saker jag personligen inte haller med. Det var sa gulligt nar hon tipsade mig om internet-speed-dating:)

Jajja, ikvall har jag i alla fall fixat med barnen, och sen kvart over 8 har jag gjort en del packning, och suttit pa internet istallet och letat efter en monolog. Fan va intressant eller hur?!

Jag hittade en som handlade om att forsoka overtala min kompis/syster eller vad jag nu ska gora henne till att gora abort.
Och sen ligger Sonja pa soffan dara nere och sover, for hon ska kora mig till stationen om en kvart. Sa gulligt av henne och gora det mitt i nattamorgonen!!!:) Tack sweet!

Gonatt och godmorgon alla vanner ! Nu aker jag till Los Angeles:D

RSS 2.0