Javla hostfamiljer!

Jag far sadan otrolig panik pa att hora alla dessa idiotiska berattelser fran vanner, som blir daligt behandlade- men framfor allt olagligt - av sina hostfamiljer.

Hostfamiljer ar sa javla medvetna om sina lagar, vad de skriver pa och vad det ar for nagot som galler i dessa organisationer. Och de vet - ja visst fan marker de att vi svenska unga tjejer (framforallt /bland annat?) ar sa artiga och har lart sig att man inte sager emot vuxna, upptrader alltid pa ett trevligt och uppfostrat satt och ler och sager "okej sjalvklart" utan att visa vrede an om vara organ inom oss skriker at oss att gora tvartom. De vet det, och det utnyttjar det till max!

Och de vet att vi aldrig hade - sa som amerikanare skulle gjort - gatt till ratten med vara lagar och stamt dom. For vi ar i ett sadant utsatt lage, och vi "vet" inte att det ar sa man kan bete sig i detta land. Vi skulle i alla fall aldrig fatt for oss att gora det, eftersom vi bor pa ett hyffsat tryggt stalle, har hyffsad inkomst, vanner runt omkring oss som vi trivs med (oftast inte amerikanare som darmed hade kunnat hjalpa en i en sadan har situation?!), saker runt omkring oss som vi vill uppleva, och har begransad tid och mojlighet att kunna vara i detta "underbara" land som endast fatal far chansen att kunna fa stanna i under ett ar.
Vi skulle aldrig under nagra omstandigheter ge upp den chansen och faktiskt satta igang en process som kan missgynna det liv vi faktiskt akte hit for att forsoka leva. Vi ar for fega?

Men.. Jag tycker det kvittar, Totalt! Jag skulle vilja pasta att det inte ar som jag tycker utan det ar sa det ar: Det ska kvitta!

Inte fan ska hostfamiljerna utnyttja sitt lage och ga emot lagen bara for att vi ar for fega for att saga ifran.
De skrev under i borjan saker som att de inte far lata en gora mer jobb an det jobb som ror deras barn, inte jobba mer an 10 timmar i streck, inte jobba mer an 45 timmar i veckan, ha ledigt 1, 5 dagar i streck i veckan osv osv osv.
Inte fan ska det behovas att nagon sager ifran om att de gar emot lagen, de ska helt enkelt inte gora det.

Anda gor sa manga familjer det, SVARTJOBB! Och jag tycker sa himla synd om de au pairer som blir utsatta for det.

HATA HATA HATA!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0